KAMA vs Університет

Successful career часто асоціюється з роками навчання в університеті, проте все більше людей обирають альтернативні шляхи для розвитку. Студентки Київської Академії Медіа Мистецтв (KAMA), Настя та Мілана, — яскравий приклад того, як сміливі рішення можуть змінити життя. У 18 років вони вступили на дворічну програму і вже тоді почали працювати у великих креативних агенціях. Ось, як їм це вдалося.

Правильний вибір — KAMA

У світі, де університет вважається класичною дорогою до кар’єрного успіху, Настя та Мілана обрали дещо інше.

“Насправді, KAMA сама мене обрала. Я випадково натрапила на їхню рекламу в інстаграмі, коли шукала університет. Їхній підхід до навчання та атмосфера дуже мене надихнули, і я вирішила спробувати,” — розповідає Настя.

Сьогодні Настя працює молодшим дизайнером у креативній агенції i am idea. Мілана також обрала KAMA замість традиційного університету і вже працює у Yankov Club. Її історія схожа: прагнення не гаяти час на роки теорії та відразу взятися за практику.

“КAMA — це моє найкраще рішення, щоб навчатися та рухатися в напрямку дизайну. Навчання тут розширило моє уявлення про графічний дизайн та дало мені не лише технічні навички й практику, а й чимало знань і корисних контактів,” — розповідає Мілана. Раніше я навіть не здогадувалася, чим займаються графічні дизайнери, та прийшла на навчання без жодних знань, а вийшла вже з розумінням, як працюють люди у цій сфері, та з досвідом, який привів мене на практику, що згодом переросла в роботу дизайнером у Yankov Club.”

Тож, якщо ви вагаєтеся між традиційним університетом і можливістю поринути у світ креативу вже зараз — вибір очевидний.

Роботи Насті: 

Стереотипи: вік та університет

“Я не знаю, як би я витримала 5 років теоретичних лекцій в університеті. KAMA для мене стала можливістю навчатися через практику і зацікавленість у нових знаннях. Тут поважають твою думку, а викладачі допомагають реалізовувати власні ідеї.”

Дворічні програми в KAMA приваблюють тим, що студентів навчають не лише базовим навичкам, а й допомагають швидко адаптуватися до вимог професії. Навчання засноване на балансі між теорією та практикою, де значну увагу приділяють практичним завданням. Студенти мають можливість працювати над реальними проєктами та реальними замовленнями, взаємодіяти з провідними дизайнерами й отримувати зворотний зв’язок від професіоналів.

“Я відчуваю неймовірну вдячність людям у KAMA, моїм викладачам та одногрупницям за знання, навички, натхнення та допомогу у виконанні завдань. Я не могла уявити, що моє рішення прийти в KAMA настільки змінить моє життя та ким я стану після закінчення курсів,” — додає Мілана.

Роботи Мілани: 

Це простір, де студенти можуть експериментувати і вчитися один у одного.

“Ми всі різні, але нас об’єднує одне — пристрасть до створення краси. У нашій групі не було конкуренції, всі підтримували один одного, поважали думку кожного, надавали корисні поради та допомагали втілювати ідеї в реальність,” — каже Настя.

На завершення

Настя та Мілана — приклад того, що сміливі рішення можуть змінити життя. Головне — бажання навчатися, розвиватися й не боятися ризикувати. А KAMA демонструє, що традиційний університет — не єдиний шлях до успіху та цікавої роботи. Якщо ви теж мрієте про кар’єру в дизайні та креативних індустріях, не бійтеся ризикувати. Вік — це лише цифра, а можливості відкриваються тим, хто не боїться шукати свій власний шлях.

Новини