Субота/22 Червня,13:00


Презентація освітньої програми
“Практика про мистецтво, пам'ять та історію”

Деталі

МІСЦЕ

Київ, вул. Дмитрівська, 80

Час:

22 червня
13:00

«‎Працювати з пам’яттю по-новому – це бути чутливим до людей і їхнього досвіду: через розмову, мистецьке занурення в контекст і дотик до дуже різних історій. Ми реагуємо на потребу у створенні ґрунтовних, фахових освітніх програм, які охоплюють широку палітру міждисциплінарних знань і привчають до продуманого та відповідального погляду», – Юлія Гнат, директорка з розвитку та Ольга Балашова, голова правління, співзасновниці ГО МСМ.

Команда ГО МСМ та Київська Академія Медіа Мистецтв презентують освітню програму  “Практика про мистецтво, пам’ять та історію”.

Її запуск – важлива та дуже потрібна подія для індустрії. Адже в умовах масштабних викликів війни культура пам’яті в Україні потребує системних змін на рівні законодавства, суспільної комунікації, етики та естетики. Тому цей курс орієнтований не тільки на митців та культурних діячів, а також на комунікаційників, креаторів, дизайнерів, режисерів, маркетологів – всіх тих, хто працює з важкими темами, створює комунікації в площинах пам’яті, культурного здобутку чи торкається теми війни, та потребує розуміння соціокультурних процесів, історичного контексту, впливу комунікацій і етичних підходів до них.

Курс “Практика про мистецтво, пам’ять та історію” реалізується за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Естонії, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

22 червня о 13:00 запрошуємо вас до Академії на першу презентацію нової освітньої програми. Наше знайомство розпочнеться з лекції “How were we able to drink up the sea?”, яку проведе Валентина Боніцці, співзасновниця та кураторка програми Bulevard Art and Media Institute (Тірана, Албанія).
Мова лекції: англійська.

Валентина відома своїми роботами у сфері сучасного мистецтва, включаючи фотографію, відео, інсталяції та перформанси, зосереджуючись на темах пам’яті, ідентичності та соціальної справедливості. Її твори часто досліджують історичні та політичні контексти, пов’язані з міграцією, кордонами та місцевими громадами. 

Після лекції куратори курсу Ольга Балашова та Юлія Гнат більш детально розкажуть про наш підхід до навчання, лекторський склад і практичну складову курсу.

До зустрічі в КАМА!

3448302817